طراحان گرافیک همواره به دنبال پاسخی خلاقانه برای موارد درخواستی از سوی سفارش دهنده هستند. این سفارش ها می تواند در هر حوزه ای قرار بگیرد. در بسته بندی موضوع کمی متفاوت استتوجه به نیازها و خواسته های مصرف کننده، نحوه نگرش و انتخاب، چیدمان در فروشگاه، قابلیتهای تولید،الزامات نگهداری، حمل و نقل و... برای طراحی یک بسته بندی خلاق بسیار مهم و حیاتی است. ارائه یک راه حل مناسب برای بسته بندی محصولات همواره مورد توجه تولید کنندگان قرار دارد. چرا که نحوه طراحی بسته بندی، نقش بسیار مهم و استراتژیکی را در موفقیت یک برند بر دوش دارد.
خط بسته بندي عسل شيشه اي شامل
1. پركن با سيستم كنترل
2. در بند شيشه با پلمپ فويل آلومينيوم درب
خط بسته بندي عسل ٣٠ تا ٥٠ گرمي شامل: :
1. PP و PP دستگاه فرسينگ ظروف
2. در بند آلومينيوم فويل ( هيت سيلد
ماشين آلات آماده سازي شامل
1. موم گير برقي
1. استراكتور برقي
2. وان ذخيره
3. سيلندر كنترل عسل
4. پمپ و اتصالات انتقال
5. ١ تن / مخزن دوجداره ٥
6. ميكسر تصفيه
7. دستگاه ذوب بوكه با اتصالات
8. عسل با موم*
9. ظرف شيشه اي يك پوندي با درب
10. ورق آلومينيوم باچاپ وچسب
11. بصورت فيلم نواري PS يا PP ورق
12. كارتن ٥ كيلوگرمي
13. كارتن ٨ كيلوگرمي
منبع:بسته بندی عسل,:وزارت تعاون
معاونت طرح و برنامه
طرح توجيه فني ، مالي و اقتصادي تیرماه
1382
ظروف نگهداری عسل:
عسل دارای خاصیت اسیدی بوده و نگهداری و بسته بندی آن در ظروف فلزی بسیار خطرناک است ؛ زیرا اسید موجود در عسل موجب خوردگی فلزات می شود سپس آن با مواد قندی عسل مخلوط می شود و روی کیفیت عسل تاثیر می گذارد . سالم ترین روش نگهداری عسل در حجم کم ظروف شیشه ای است .
برای نگهدار عسل به حجم زیاد باید از ظروف استیل ، گالوانیزه و یا ظروفی که سطح داخلی آنها بوسیله مواد مقاوم به اسید عسل پوشیده شده باشد ، استفاده نمود . امروزه اغلب زنبورداران ایرانی از ظروف پلاستیکی 40- 30 لیتری برای نگهدار عسل استفاده می کنند . اینگونه ظروف برای نگهدار عسل مناسب نبوده زیرا در جریان حمل و نقل موجب شکسته شدن آن و ضایع شدن عسل می شود . از یک طرف در انبار آن تحت تاثیر اسیدهای عسل قرار می گیرند و خورده می شوند و از طرف دیگر بوی پلاستیک موجب کاهش کیفیت عسل شده و پس از متبلور شدن عسل در آنها در موقع حرارت دادن و ذوب کردن عسل با مشکلات زیاد مواجه خواهد گشت.
منبع: کتاب عسل درمانی
دما نگهداری عسل بعد از بسته بندی نهایی: در انبار در دمای22-25 درجه سانتیگراد تغییرات در سطح قابل قبولی میباشدو موجب از بین رفتن رنگ و طعم و انزیم ها عسل نمی گردد.
دما نگهداری عسل قبل از بسته بندی نهایی:در انبار در دما کمتر از 10 درجه سانتیگراد انجام می گردد.که در این شرایط تا چندین سال عسل بدون تغییر قابل نگهداری می باشد
بهترین دما نگهداری عسل:7 تا 12 درجه سانتیگراد میباشد
بسته بندی عسل شان :عسلی است که داخل سلولها شان قرار دارد.قبل از اختراع اکستراکتور عسل به این صورت به بازار عرضه میگردید.امروزه با وجود دستگاه اکستراکتور و سهولت بسته بندی وعرضه عسل تصفیه شده کمتر از عسل شان استفاده می گردد.این در حالی است که فرایند تصفیه باعث حذف ترکیبات اروماتیک که طعم و بو عسل ناشی از انهاست میگردد. میگردد. عسل شان به سه صورت بسته بندی میشودد
,بسته بندی خود زنبور عسل, مخلوط عسل شان و تصفیه شده,بسته بندی قطعات خرد شده
http://iranbee.com
رنگ عسل:زرد [زرد متمایل به نارنجی و زرد متمایل به سبز و طلایی]تا سفید, کهربایی و عقیق متمایل به قرمز وقهوه ای متغییر است.کیفیت و رنگ عسل مباحث جدا از هم می باشد
بسته بندی عسل در ظروف تک نفره:
طرح جدید به شکل کندو میباشد.که از ظروف بلی استایرن استفاده شده که در فرایندها - ترموفرمینگ و وکیوم فرمینگ قابل تبدیل است
و در این طرح قالب شکل جند ضلعی دارد که در کنار هم شکلی شبیه کندو میگیرد.از ویزگیهای این طرح جدید می توان به مواردی ازجمله سهولت حمل,سهولت استفاده,سبکی,قابلیت بازیافت,بهداشت,فرم الهام گرفته از طبیعت,جدا شدن اسان درب اشاره نمود.
مهدی قاسمی(1387) بسته بندی عسل یک نفره ,مجله فناوری و توسعه صنعت,سال چهارم,شماره 35
خوشمزه ترین عسل در کندوی عسل است. اما غیر ممکن است که بتوان یک کندو ی عسل- را در بازار خرید البته این غیر ممکن بود. طراحان استودیو Backbone Studio آن را با چوب ساختند و شیشه عسل را در آن مخفی کردند. لفاف بسته بندی چوبی ساده ولی در عین حال حاوی پیامی از طبیعت، محیط زیست و طعم خالص است. شما بلافاصله می خواهید آن را باز کنید و مزه آن را بچشید و مهم این است که هیچ زنبور عسلی در آنجا وجود ندارد |