کاربر گرامی : شما می توانید سئوالات مورد نظر خود را در زمینه های متنوع بسته بندی ازطریق منوی تماس یا ما به این
کلینیک منعکس و پاسخ های متعدد در خصوص سئوال مطروحه را از طریق همین سایت مشاهده فرمائید
سه شنبه 22 بهمن 1392 | ![]() |
حفاظت از مواد غذايي از زمان توليد تا هنگام مصرف امر بسيار مهمي است. عواملي بسياري باعث از بين رفتن ارزش مواد غذايي مي شوند كه از مهمترين آنها مي توان به فساد ميكروبي، تغيير ساختار مولكولي، از دست دادن برخي خواص مهم مانند ويتامين و ... اشاره كرد. معمولاً عواملي كه باعث رشد ميكرواوگانيسمها در يك محصول بعد از توليد مي شوند عبارتند از: 4روش نگهداری و عرضه قارچ قارچ دکمه ای عموما به همین شیوه ارائه میشود . قارچ بصورت فله در 3 درجه مختلف درجه بندی میشود
از قارچهای درجه یک در بسته بندی استفاده میشود تا در فروشگاهها مدت زمان بیشتری ماندگاری داشته باشد. اگر تصمیم به بسته بندی قارچ داشتید میتوانید ظروف مخصوص را تهیه کنید و قارچ های درجه یک خود را نیز را با اندازه و تناسب وزن مناسب در بسته بندی قرار دهید سپس بوسیله سلفون آن را بسته بندی کنید . در پایان برای مجاز بودن بسته بندی محصول کاری که عموما صورت میگیرد استفاده از لیبل های شرکتهایی است که مجوز بسته بندی و بهداشت دارند، البته اینکار از نظر قانونی مشکلاتی دارد با رعایت مسائل اخلاقی و انسانی از قارچهایی که با کیفیت و استفاده از سموم در آنها کمترین مقدار باشد استفاده کنید قارچهای بسته بندی را بهتر است پس از برداشت به مدت 2 ساعت در دمای 4 درجه یخچال نگهداری و سپس بسته بندی کنیم تا رشد کمتری داشته باشند. در بسته بندی قارچها میتوانیم آنها را بصورت ورقه ای هم عرضه کنیم.
3 - ترشی قارچ برای ترشی قارچ بیشتر از قارچهایی که برای تنک کردن برداشت شده استفاده کنیم. اگر با تنک کردن آشنایی ندارید توضیح مختصری ارائه میکنم در کمپوستها معمولا تعدادی قارچ به صورت خوشه ای رشد میکنند که اگر به همین شکل رها شوند حتما تمامی خوشه بی کیفیت خواهد شد. اما کاریکه انجام میشودجدا کردن تعدادی از این قارچها در کوچکی از داخل خوشه برای رسیدن اکسیژن به دیگر قارچهاست. پس ما تعدادی قارچ کوچک خواهیم داشت که برای فروش هم مناسب نیستند و همچنین اگر خریداری داشته باشد به دلیل وزن کمشان برایمان چندان سودی نخواهند داشت بنابراین بهترین گزینه ساخت ترشی از این قارچهاست . ضمنا این قارچها بسیار مناسب برای استفاده در سوپ هستند. یکی دیگر از روشهای نگهداری قارچ برای طولانی مدت خشک کردن قارچ است. پودر قارچ یکی دیگر از سودده ترین محصولات قارچ است فرض کنید شما به محل عرضه قارچ دور هستید و این امکان که هر روز برای فروش قارچ اقدام کنید ندارید . بنابراین باید یک گزینه دیگری را انتخاب کنیم تا محصولمان از دست نرود، راهی که داریم پودر کردن قارچ است که اتفاقا امکان صادرات آن نیز وجود دارد قارچ پودر شده در صنایع غذایی خصوصا غذا های آماده مصرف زیادی دارد قارچها 90% از وزنشان آب است! و خشک کردن قارچ یعنی کم شدن 90% از وزن قارچ تولید شده ، پس اگر یک کیلو قارچ را خشک کنیم 100 گرم پودر قارچ خواهیم داشت که نگهداری راحتتر و مدت زمان بیشتر که فضای کمتری را اشغال خواهد کرد. | |
![]() ![]() |
جمعه 6 دی 1392 | ![]() |
همانطور که می دانیم قارچ ارزش غذایی بالایی دارد زیرا حاوی آب ، پروتئین ، املاح و انواع ویتامین هاست. بنابراین پرورش دهندگان قارچ باید تمامی سعی خود را جهت پرورش قارچ مرغوب بکار گیرند و از برودت مناسب و سرمایش و گرمایش داخل سالن اطمینان کافی داشته باشند. و شما بعنوان خریدار باید محصولی را خریداری کنید که سفید و بدون لکه و شکستگی باشد و انتهای آن کاملا بسته بوده و دارای شیارهای سیاه رنگ نباشد. راهکارهای لازم جهت بسته بندی قارچ با ماندگاری بالای این محصول: 1- به این نکته توجه داشته باشد که پس از برداشت، قارچ بطور مستقیم داخل نایلون ریخته نشده و داخل کیسه های قارچ از روزنامه استفاده شود. 2- هنگام تحویل قارچ ، حمل و نقل با ماشین های سردخانه دار( 4 درجه سانتیگراد) انجام شود. 3- از تماس نور خورشید و هوا با قارچ جلوگیری شود بخصوص در تابستان که گرما سبب آلودگی، قهوه ای شدن و بازشدن کلاهک قارچ می گردد. 4- از تحت فشار بودن قارچ ها جلوگیری شود. 5- هنگام بسته بندی در ظروف پلاستیکی، درصورت استفاده از سلفون، سلفون محکم کشیده شود. (وکیوم بهترین راه است) 6- محصول بسته بندی شده باید در سردخانه ( 4 درجه سانتیگراد) نگهداری شود. 7- در داخل بسته بندیتان اطمینان داشته باشید که همه قارچ ها کاملا سالم هستند زیرا ناسالم بودن تنها یکی از آنها به بقیه هم سرایت می کند. 8- در بسته بندی قارچ بهتر است از فیلم PET استفاده شود زیرا هم باعث افزایش کیفیت محصول می گردد و هم قابلیت بهبود پروسه بازیافت بسته بندی را دارد. فیلمPET منفذدار یک جایگزین بادوام برای فیلم معمولی PVC جهت تسهیل در افزایش عمر مفید قارچ از 10 تا 14 روز است. (در حالیکه عمر مفید قارچ با فیلم PVC تنها 5 تا 7 روز است) 9- بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده (MAP): در این روش در بسته های وکیوم شده یک جو اصلاح شده ایجاد می کنند که سبب به تاخیر انداختن پیری و حفظ کیفیت قارچ پس از برداشت می شود. 10- بسته بندی با اتمسفر کنترل شده: در این روش پوشش بدون روزنه کیسه های پلیتن برای نگهداری قارچ ها استفاده می شود. این روش کیفیت قارچ ها را به مدت 20 روز حفظ می کند. 11- شایع ترین روش مورد استفاده برای افزایش عمر مفید قارچ، بسته بندی، پوشش، تبرید و غوطه وری در سوربیتول است. البته راههای دیگری نیز وجود دارد مثل: بلانچ کردن قارچ (که باعث ماندگاری در یخچال و فریزر میشود و در این روش از آبلیمو برای نگهداری طولانی مدت استفاده میکنند)، خشک کردن ، منجمد کردن، کنسرو کردن. ترشی و مربا کردن.
منابع: 1- تجربیات و تحقیقات اینجانب در زمینه کاری. مقاله"روشهاي بسته بندي ونگهداري قارچهاي خوراکی(دکمه اي) از سایت www.civilica.com | |
![]() ![]() |
جستجوی پیشرفته
طرح مروارید
خبرنامه: ثبت ایمیل
