English / Persian
امروز یک شنبه 1 بهمن 1396
خواهشمند است اینجانب را در رابطه با بسته بندی پودر گوجه فرنگی راهنمایی فرمایید.
شهرک فناوری
گروه کارخانجات پارت لاستیک
دپارتمان طراحی گرافیک کلینیک بسته بندیکانال تلگرام کلینیک تخصصی بسته بندی مواد غذایی ایرانافزایش ماندگاری محصولات غذایی - فیلم های پلاستیکی چندلایهفودصنعت

آمار بازدیدکنندگان

کاربر گرامی :  شما می توانید سئوالات مورد نظر خود را در زمینه های متنوع بسته بندی ازطریق منوی تماس یا ما به این

 کلینیک منعکس و پاسخ های متعدد در خصوص سئوال مطروحه را از طریق همین سایت مشاهده فرمائید

سه شنبه 1 دی 1394
 سمیرا اسمعیل زاده

برای نگهداری پودر گوجه فرنگی بیشتر از  سه ماه  بسته بندی سلوفان نازک و سلوفان ضخیم توصیه نمی شود چون در این پوشش ها در صفات شدت رنگ و درصد اسیدیته  کاهش قابل توجهی مشاهده می شود در بسته بندی با شیشه  کیفیت پودر ها به مدت سه ماه حفظ می شود و به طور کلی بسته به نوع ماده فراوری و نوع مصرف  می توان با توجه به افت صفات  کیفی پودر گوجه فرنگی در طی مدت زمان نگهداری و درجات مختلف  دمایی نوع پوشش را انتخاب کرد .شیشه بهترین نوع بسته بندی برای نگهداری پودر گوجه فرنگی می باشد به طوری که در طی تحقیقات به عمل آمده بیشترین میزان حفظ  رنگ در شیشه مشاهده شد و بسته بندی سلوفان نازک داری کمترین میزان  شدت رنگ بود بسته بندی باسلوفان نازک و ضخیم نسبت به بسته بندی با شیشه میزان اسیدیته را کاهش داد و همچنین بسته بندی با شیشه توانست میزان رطوبت را نیز کاهش دهد و یا این که کمترین میزان جذب را نسبت به رطوبت داشته و سلوفان نازک دارای بیشترین میزان جذب نسبت به رطوبت است

.و همچنین طبق استاندارد ملی می توان از بسته  بندی های  زیر  استفاده کرد

ظروف فلزی،ظروف شيشه‏اي، بسته‏ بندي‏هاي قابل انعطاف چند لايه،ظروف پلاستيكي، 

  
سه شنبه 25 آذر 1393
 امیررضا محمودآبادی

پودر رب گوجه فرنگي در واقع رب گوجه فرنگي است كه مواد جامد كل آن تا 97 در صد افزايش مي يابد پيشرفت هايي كه در فنون خشك كردن با شيوه افشاني باعث شده كه به منظور توليد پودررب گوجه فرنگي مرغوب و اقتصادي از اين روش استفاده شود.

زيرا به دليل اتمسفر كنترل شده در اين سيستم آسيبي به تركيبات غذايي رب گوجه فرنگي وارد نمي گردد.
اين نوع خشك كننده با جابجايي هواكار مي كند و ملحقات آن عبارتند از:

(Fanبادبزن ،(collectorبرج عايق مخروطي شكل ، وسيله جمع كننده ي محصول ، (Atomizer)ذره كننده.

از مرحله برداشت گوجه فرنگي طرحي با ، سه خط توليد آب گوجه فرنگي ، رب گوجه فرنگي و پودر آن تشكيل مي شود.
در اين سيستم به دليل اتمسفر كنترل شده آسيبي به تركيبات غذايي رب گوجه فرنگي وارد نمي گردد.رب گوجه فرنگي تهيه شده به روش سرد تا 48 در صد موادجامد محلول ، ويا روش داغ 26درصد موادجامد محلول ، درخشك كننده افشاني با يك عامل ضد كلوخه اي مخلوط و به پودر تبديل مي گردد. موادضد كلوخه اي نظير سيليكون دي اكسايد، تري كلسيم فسفات، كلسيم فسفات متاسيليكات و... می باشد.

  بواسطه حساس بودن اين فرآورده نسبت به رطوبت قرار دادن كيسه هاي حاوي مواد جاذب الرطوبه دربسته هاي پودرگوجه فرنگي قبل از خارج كردن هواي آن بوسيله گاز خنثي كمك زيادي به حفظ كيفيت آن مي كند.

پودر گوجه فرنگي در واقع رب گوجه فرنگي است كه مواد جامد كل آن تا

97 درصدافزايش يافته است . اين پودر به دليل دارا بودن وزن و حجم كمتر نسبت به ساير فرآورده هاي گوجه فرنگي ، باعث آساني و صرفه جويي در ترابري و بسته بندي شده و بعلت ماندگاري و عمرمفيد زياد ، شرايط مناسبي را براي عرضه مي تواند داشته باشد.

كيفيت آن نيز در رابطه باچهارعامل رطوبت ، حلاليت ، دانسيته و قابليت جذب آب وهمچنين ارزيابي ساير فاكتورها ي مهم اين محصول ، با روش هاي زير تعيين مي گردد:

روش هاي حسي

ميكروسكوپي
بيولوژيكي3
  4فيزيكي
 5شيميايي
بررسي و آزمون هايي كه در آزمايشگاه هاي سازمان استاندارد بر روي پودر رب گوجه فرنگي انجام مي پذيرد،مربوط است به

:*وضعيت ظاهري پودر كه بايد داراي قابليت ريزش مناسب بوده اندازه قطر ذرات آن يكنواخت و همچنين فاقد كلوخه

(تكه ) و ذرات بي رنگ و هرگونه ذرات سوخته سياه رنگ قابل ديدن با چشم غير مسلح باشد.

*نرمي پودر كه با الك هاي با قطر چشمه هاي

500 و 700 ميكروني تعيين مي شود.

*رنگ وطعم وبو كه بايستي پس از افزودن آب و رساندن به غلظت رب، رنگ گوجه فرنگي رسيده را داشته و فاقد طعم وبوي خارجي ، كپك زدگي ، ماندگي و سوختگي باشد.
غلظت مناسب براي اكثر آزمون هاي پودر گوجه فرنگي نظير اندازه گيري قند ، اسيديته ، نمك و

. . . ، درصد است با اين غلظت آزمون كپك با تست هاوارد قابل سنجش است و ميزان ريسه هاي كپك در پودر رب گوجه فرنگي نبايد بيش از 45 درصد ميدان هاي آزمايش باشد.

اگر پودر گوجه فرنگي بطور صحيح تهيه نشود ممكن است آنزيم پراكسيداز در آن فعال باقي بماند كه در اين حالت از طريق رقيق نمودن آن واستفاده از محلول هيدروژن پراكسيد

3درصد و محلول 1درصد گوايكول دراتيل الكل وايجاد رنگ قرمز فعاليت آنزبم مشخص مي شود.

با تهيه محلولي كه مواد جامدش

13درصد است دانسيته با قوام سنج بوستويك اندازه گيري مي شود.

در خاتمه توصيه ميشود براي حفظ كيفيت ،پودر رب گوجه فرنگي بايد در شرايط كاملا بهداشتي توليد ودر بسته هاي سالم ، تميز و غير قابل نفوذ وساخته شده از موادي كه بر طعم وبوي محصول اثر نگذارد بسته بندي شود.
*بسته هاي پودر رب گوجه فرنگي بايد در محل هاي سرپوشيده نگهداري گردد تا از تابش آفتاب و بارش باران و گرماي زياد مصون و محفوظ بماند.
*اطاق انبار يا نگهداري بايد خشك ، بدون هرگونه بوي خارجي بوده ، در برابر ورود حشرات و جانوران موذي غيرقابل نفوذ باشد و كنترل و تهويه آن بايد به نحوي انجام شود كه تحت شرايط خشك تهويه بخوبي انجام گيرد و در شرايط هواي مرطوب كاملاّ بسته شود.
*در انبارهاي كالا كه براي نگهداري پودر رب گوجه فرنگي مورد استفاده قرار مي گيرد بايد تجهيزات لازم براي آفت زدايي و از بين بردن حشرات و حيوانات موذي موجود باشد.

 

*هنگام جابجايي و ترابري بويژه در انبار كشتي ها ، بسته هاي پودر رب گوجه فرنگي را بايد در برابر بارش باران ، تابش آفتاب ، ساير منابع گرمازاي زياد، بوها و آفت زدگي ثانوي محافظت كرد.

  
سه شنبه 22 بهمن 1392
 طناز میرهادی زاده

جهت دریافت 2 مقاله مهم در این خصوص خواهشمند است به ایمیل من مکاتبه گردد.با سپاس

مقاله1-بهینه سازی پارامترهای موثر در تولید پودر گوجه فرنگی
مختاریان محسن* ، نوبهار فروزان* ، توکلی پور حمید ، آرمین محمد
دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار

مقاله2-Development of a methodology for production of dehydrated
tomato powder and study the acceptability of the product
K.G.L.R. Jayathunge1*, R.A.N.S. Kapilarathne2, B.M.K.S. Thilakarathne1,
M.D.Fernando1, K.B. Palipane3 and P.H.P. Prasanna2

  
سه شنبه 22 بهمن 1392
 طناز میرهادی زاده

سازمان استاندارد وتحقيفات صنعتي ايران به موجب قانون تنها مرجع رسمي كشور است كه عهده دار وظيفه تعيين ، تدوين و نشر استانداردهاي ملي مي باشد . اين استانداردها در راستاي مطلوبيت ها و مصالح ملي وبا توجه به شرايط توليدي ، فن آوري و تجاري حاصل از مشاركت آگاهانه و منصفانه توليدكنندگان ، مصرف كنندگان ، صادر كنندگان، مراكز علمي و تخصصي و نهادها و سازمان هاي دولتي و با استفاده از آخرين پيشرفت هاي علمي وفني وصنعتي جهان تدوين مي گردند.استاندارد ملي پودر رب گوجه فرنگي ، در مورد پودري كه به روش افشاني از رب گوجه فرنگي بدست مي آيد و بصورت مستقيم در محصولات غذايي فرموله شده از قبيل سوپ هاي خشك ، غذاهاي فوري و سس ها و ... يا مخلوط با آب آشاميدني به نسبت هاي مختلف مصرف مي شود، كاربرد دارد .پودر رب گوجه فرنگي در واقع رب گوجه فرنگي است كه مواد جامد كل آن تا97 در صد افزايش مي يابد .پيشرفت هايي كه در فنون خشك كردن با شيوه افشاني (Spraydrier) حاصل گرديده است باعث شده كه به منظور توليد پودررب گوجه فرنگي مرغوب و اقتصادي از اين روش استفاده شود. زيرا به دليل اتمسفر كنترل شده در اين سيستم آسيبي به تركيبات غذايي رب گوجه فرنگي وارد نمي گردد. علاوه برآن ، اين پودر به دليل دارا بودن وزن و حجم كمتر نسبت به ساير فرآورده هاي گوجه فرنگي ، باعث آساني و صرفه جويي در ترابري و بسته بندي شده و بعلت ماندگاري و عمرمفيد زياد ، شرايط مناسبي را براي عرضه مي تواند داشته باشد.

 

رفرنس:

استاندارد و كنترل كيفيت پودر رب گوجه فرنگي

وجه فرنگي يكي از مهمترين محصولات كشاورزي استان خراسان به شمار مي رود كه بدليل ويژگيهاي فيزيولوژيكي از ضايعات بالايي در عمليات پس از برداشت و به خصوص طي حمل و نقل و انبارماني برخوردار ميباشد و در برخي گزارشها به رقم بيش از درصد نيز اشاره شده است.يكي از روشهاي كاهش ضايعات و افزايش مدت ماندگاري اين محصول ، بهينه سازي فرايندهاي خشك كردن و بسته بندي است و در اين تحقيق پودر گوجه فرنگي از طريق خشك كردن اسلايس گوجه فرنگي به دو روش سنتي و آزمايشگاهي و آسياب محصول خشك شده، توليد گرديد . محصول آبزدايي شده به دليل داشتن ميزان فعاليت آبي كمتر، مدت ماندگاري طولانيتري دارد و آسيب هاي آن در طي حمل و نقل نيز كمتر است. اين بررسي در قالب طرح كاملا تصادفي در سه تكرار انجام شد ، تيمارهاي مورد بررسي روش خشك كردن سنتي در آفتاب و خشك كردن آزمايشگاهي در خشك كن سيني دار در دو دماي و بود . همچنين برخي از خصوصيات كيفي پودر حاصل از قبيل مقدار رطوبت ، اسيديته ، دانسيته توده آزاد و فشرده و شدت رنگ اندازه گيري شد . نتايج اين بررسي نشان داد كه از نظر مقدار رطوبت ، جذب نوري ، اسيديته ، دانسيته توده آزاد و فشرده در روش خشك كردن آزمايشگاهي در دماي نسبت به روش سنتي و خشك كردن آزمايشگاهي در دماي پودر گوجه فرنگي بهتري بدست مي آيد. آزمونهاي حسي نيز نشان داد كه پذيرش عطر و طعم پودر گوجه فرنگي در دماي بهتر از ساير تيمارها بوده است .از لحاظ پذيرش رنگ نيز تفاوت معناداري بين تيمار ها مشاهده نشده است.

در ضمن می توان به

-3 استاندارد ملی ایران، 5639 ،چ 1،1380 ،گوجه فرنگی خشک شده-ویژگی ها و روش های آزمون

رجوع نمود

 

  
شنبه 30 آذر 1392
 رضاشاهین فر

پودر گوجه فرنگي نيازمند جا و فضاي بسيار كمي است. 

  و معمولا بسته بندي آن به سه گروه تقسيم مي گردد.

لایه اول بسته بندی با ماده غذایی در ارتباط است -لايه دوم بسته بندي و لايه سوم بسته بندي كه معمولا بصورت كانترهاي صادرات انجام مي گيرد.

با توجه به اينكه پودر وورقه هاي نازك خشك شده گوجه فرنگي شديدا جاذب رطوبت هستند بايد آنها را در لايه هاي پلاستيكي LDPE- بسته هاي پلي پروپيلن و پلي اتيلني وورقه هاي آلومينيومي - شيشه هاي غير قابل نفوذ به هوا و يا رطوبت و يابسته هاي ديگر بسته بندي كرد. اگر قرار باشد اين محصول را در قوطي هاي قهوه بسته بندي كنيم بايد ابتدا آن را در داخل پلاستيك قرار داده و پس از بستن -آن را تحت فشار قرار داده تا كلا هواي آن خارج گردد. در صورتي كه اين بسته بندي در دماي پايين و رطوبت پايين نگهداري شود پس از يكسال طعم، عطر و ارزش غذايي آن حفظ  مي گردد و در صورتي كه در فريزر نگهداري شود مدت بيشتري ماندگاري خواهد داشت.

 

   ََACP-EU Technical Centre for Agricultural and Rural Cooperation (CTA), CTA Practical Guide Series, No. 12

Tracy.l parnel,tomatoes:safe metod ,store,preserve,and enjoy,university of colifornia ,.agriculture and natural resource publication,8116

Adegbola JA, Awagu F, Adu EA, Anugwom UD, Ishola DT, Investment opportunities in tomato processing in

kano, Northern Nigeria, Nigerian Stored Products Research Institute, PMB 3032, Kano, Nigeria

Accepted 30 December, 2012

 TOMATO- PROCESSING OPPORTUNITIES

 

 

 

 

 

  
پنج شنبه 9 آبان 1392
 مریم وطن چیان

پودرگوجه به عنوان یک فراورده مفید در ارتباط با گوجه می باشد زیرا مشکل از بین رفتن گوجه به علل زود رسیدن ،پیری و فساد در شرایط محیطی را بر طرف می کند.حفظ ویژیگی های فیزیکی و شیمیایی و تغذیه ای این محصول در طی خشک کردن و نگهداری و انبارداری حائز اهمیت است. در این رابطه انتخاب مواد بسته بندی نیز از اهمیت بسزایی بر خوردار است با بررسی منابع دست امده در این باره نتیجه زیر حاصل شد . 

از آن جا که پودر گوجه یک فراورده هیگروسکوپ می باشد در نتیجه پوشش ضد رطوبت نیاز دارد تا آن را در برابر رطوبت به خصوص در رطوبت های نسبی بالا حفظ کند . پوشش های LDPE  با ضخامت 75 میکرون و پلی استر متالایزشده MP  با ضخامت 25 میکرون به عنوان پوشش های به صرفه از لحاظ اقتصادی و ضد رطوبت معرفی شده است . البته پوشش سه لایه آلومینیومی(PET/AL/PE) برای انبارداری پودر گوجه (در دمای 31 درجه سانتیگراد و رطوبت65%) بسیار مناسب است زیرا طی مطالعات انجام شده در طی 6 ماه تغییری در بار میکروبی و مقدار رطوبت محصول پدید نیامد.

فاکتور دیگری که در بسته بندی پودر گوجه توجه می شود مقدار لیکوپن و واکنش های قهوه ای شدن می باشد. در این باره گفته می شود دلیل اصلی کاهش مقدار لیکوپن در طی فراوری و بسته بندی پودر گوجه فرنگی اکسیداسیون و ایزومرازاسیون است که با انتخاب مواد بسته بندی می توان تا حدی این مشکل را حل نمود.

بسته بندی های پلی استر متالایز شده از کاهش مقدار لیکوپن و واکنش های قهوه ای شدن جلوگیری می نماید در حالی که در بسته بندی های LDPE کاهش بیشتری در مقدار لیکوپن روی می دهد دلیل آن را می توان نفذپذیری کمتر پلی استر متالایز شده در برابر نور و اکسیژن مطرح کرد. پس می توان گفت بسته بندی پلی استر متالایز شده و بسته بندی سه لایه آلومینیمی (PET/AL/PE) برای پودر گوجه مناسب ترند و عمر انبارمانی آن را افزایش می دهد.

 

References :

 

1. Ahmadzadeh Ghavidel,R. and Ghiafeh Dvoodi ,M "Studies on physiochemical properties of tomato powder as affected by different dehydration methods and pretreatments.World Academy of science , Engineering and Technology 2010 vol.45:09-21

2.Jayathunge,k.g.l.r.,kapilarathne,R.A.N.S.,Thilakarathne,B.M.K.S.,Fernando,M.D.,Palipane.,K.B And prasanna.,P.H.P."Development of a methodology for production of dehydrated tomato powder and study the acceptability of the product. Journal of agricultural technology 2012 vol . 8 (2) : 765-773

3. Ghiafeh davoodi ,M "Studies on extension of shelf life and dehydration of tomato . January 2005 .

 

 

 

  
پنج شنبه 13 تیر 1392
 فريبا نقي پور

انتخاب يك ماده و يا ظرف بسته بندي براي مواد غذايي خشك شده نظير پودر گوجه فرنگي بر مبناي عواملي زير مي‏ باشد:

·     آسيب مكانيكي: اين گونه آسيب از ضربه ناگهاني يا تكان سخت به هنگام جابجايي غذا پديد مي‏ آيد كه مي‏ توان با گزينش درست ماده بسته بندي سخت و قوي و افزودن ضربه گير از اين اسيب جلوگيري نمود.

·    ويژگي هاي تراوايي: فرآورده‏ هاي خشك شده نظير پودر گوجه فرنگي و ساير سبزيجات به جذب رطوبت گرايش دارند كه اين نيز به افت كيفيت آن‏ ها مي‏ انجامد. زماني كه فعاليت آبي از سطح معيني فراتر رود، فساد ميكروبي و تخريب شيميايي در ماده غذايي رخ مي‏ دهد. بنابراين اين ويژگي يكي از مهمترين پارامترها در انتخاب بسته بندي مناسب مواد غذايي خشك شده مي‏ باشد.

·        تغيير دما: كاركرد و ظاهر بسته بندي: كاركرد و ظاهر بسته بندي بايد زماني كه در برابر تغييرات دما قرار مي‏ گيرد، حفظ شود.

·    انتقال نور: كاهش ويتامين و بي رنگ شده از جمله آسيب‏ هايي است كه از رسيدن نور به ماده غذايي خشك شده سرچشمه مي‏ گيرد. بنابراين بسته بندي بايد تيره يا داراي رنگ باشد كه از گذر موج‏ هاي نوري با طول موج كوتاه و رسيدن آن‏ ها به ماده غذايي جلوگيري كند.

بنابراين پيشنهاد مي‏ گردد به منظور بسته بندي پودر گوجه فرنگي از كارتن‏ هاي مقوايي چند لاي روكش شده با آستر، كيسه ‏هاي سلوفاني پوشش يافته، پلي اتيلن و كيسه‏ هاي پروپيلني، ظروف شيشه‏ اي تيره و يا رنگي استفاده شود.

Labuza, T. P. 1988. Packaging interaction studies, Ceneal Fd. Wld, 33, 872.

 

 

 

  
پنج شنبه 13 تیر 1392
 بهاره صحرائيان

بسته بندي مواد غذايي داراي كاركردهاي زير است. يك ابزار جابجا كردن ماده، كمك فرآوري، آساني مصرف براي مشتري، ابزار بازرايابي، وسيله صرفه جويي در هزينه و وسيله حفاظتي براي غذا مي ‏باشد. بنابراين بسته بندي بايد يك جزء ضروري از فرآوري غذا آورده شود. بطوري كه در حفظ كيفيت و افزايش زمان ماندگاري مؤثر باشد.

نيازهاي بسته بندي براي همه غذاهاي خشك شده نظير پودر گوجه فرنگي بر اساس دو علت اصلي فساد يعني رطوبت و اكسيژن تعيين مي‏ شود. بنابراين به منظور بسته بندي اين دسته از مواد غذايي مي ‏توان از قوطي‏ هاي دردار كوچك، جعبه‏ هاي كارتني با آستر درزبندي شده و يا شبكه فلزي و همچنين قوطي‏ هاي تحت خلاء يا پر شده از گاز استفاده نمود.

 

Barbosa – Canovas, G. V and Vega – Mercado, H. 1997. Dehydration af Food. Chapman & Hall. 

 

 

  
چهارشنبه 12 تیر 1392
 سحر نایبندی آتشی

·         مواد غذایی خشک جزء گروه مواد غذایی آماده شده ای است که برای مصرف (تازه خوردنی) آماده هستند. این مواد اغلب به رطوبت حساسند و میزان نفوذ پذیری مواد اولیه بسته بندی بستگی به نوع مواد غذایی خشک شده و میزان تحمل و جذب رطوبت مواد غذایی دارد. پودر گوجه فرنگی حاوی ویتامین c بوده و از این جهت به اکسیژن حساس هستند. لذا برای بسته بندی آن از مواد اولیه غیر قابل نفوذ به اکسیژن بهره برد. برای بسته بندی مواد غذایی لیوفلیزه یا محصول خشک شده تصعیدی از مواد اولیه بسته بندی غیر قابل نفوذ به اکسیژن با استفاده از خلا و گاز N2 بهره می گیرند.

منبع: میرنظامی ضیابری، س.ح. 1381. اصول بسته بندی مواد غذایی.انتشارات آییژ، تهران.

 

  

جستجوی پیشرفته

کتب و مقالات علمی
صنایع بسته بندی و غذایی

خبرنامه: ثبت ایمیل

فرش پلاس( بسته بندی میوه و سبزی)