English / Persian
امروز یک شنبه 2 اردیبهشت 1397
بسته بندی آب پرتقال چه ویژگیهایی دارد؟
شهرک فناوری
گروه کارخانجات پارت لاستیک
دپارتمان طراحی گرافیک کلینیک بسته بندیکانال تلگرام کلینیک تخصصی بسته بندی مواد غذایی ایرانافزایش ماندگاری محصولات غذایی - فیلم های پلاستیکی چندلایهفودصنعت

آمار بازدیدکنندگان

کاربر گرامی :  شما می توانید سئوالات مورد نظر خود را در زمینه های متنوع بسته بندی ازطریق منوی تماس یا ما به این

 کلینیک منعکس و پاسخ های متعدد در خصوص سئوال مطروحه را از طریق همین سایت مشاهده فرمائید

یک شنبه 16 خرداد 1395
 پریناز عسگری

یکی از مهمترین ترکیبات موجود در آب پرتقال ویتامین  ث می باشد، که  داراي ویژگی آنتی اکسیدانی است بنابراین نقش

حفاظت کنندگی در برابر تشکیل رادیکالهاي آزاد و بروز بیماریهاي مختلف را دارا می باشد، اما به سرعت اکسیده شده و طی دوره نگهداري از بین می رود. سرعت تخریب ویتامین ث تا حد زیادي وابسته به نوع بسته بندي ، دمای فرآورده و شرایط نگهداري و میزان نفوذپذیری به اکسیژن است. بنابراین نوع بسته بندی حائز اهمیت می باشد. PET  به دلیل  دارا بودن ویژگیهاي مکانیکی بی نظیر مانند شفافیت، مقاومت در برابر اشعه UV مورد توجه است. از سال1970 ، PET  بعنوان جايگزيني برای شيشه محسوب می شود. هرچند خواص ممانعت کنندگی به اكسيژن PET براي ماندگاري رضايتبخش كافي نيست، اما درصورت  نگهداری محصول در دماي پائین می تواند موثر باشد. پيشرفت هاي اخير در پوشش حفاظتي براي PET منجر به افزايش استفادة ازبطري هاي PET براي آبميوه ها شده است. درصورت آسپتيك بودن فرآیند در بطريهاي چند لاية PET ماندگاری افزایش می یابد. درصورت استفاده از PET  چندلایه ارزش تغذیه ای ویتامین ث بیشتر حفظ خواهد شد.

بطری های شیشه ای ممانعت کنندگی خوبی در برابر گاز و آروما دارد اما به دلیل شفافیت، ناقل نور خواهند بود که این امر می تواند منجر به آسیب و از بین رفتن ترکیبات حساس به نور آب پرتقال شود. برای به حداقل رساندن میزان اکسیژن در فضای خالی بطری محصول بصورت داغ پر می شود، بدین ترتریب اکسیداسیون محدود می شود.   

رایج ترین بسته بندی برای نوشیدنی های میوهای بسته بندی های لمینیت شده ، میباشند. بستهبندی لامینه دارای یک لایه ممانعت کننده است که معمولا  فیلم نازک آلومیونیم میباشد.این لایه قابلیت بالای ممانعت کنندگی در مقابل گاز را دارد.

امروزه از بسته بندی های فعال حاوی ترکیبات آنتی میکروبی و آنتی اکسیدانی نیز می توان در صنعت غذا بهره جست. آنتی اکسیدان های گنجانیده شده درون فیلم سبب به تعویق افتادن و کاهش میزان مهاجرت و فرایند اکسیداتیو در طی مدت زمان نگهداری می شود.

 

  
پنج شنبه 30 اردیبهشت 1395
 محمد قبادی

آب پرتقال با توليد سالانه 63 ميليون تن تقريباً نيمي از كل توليد آب ميوه جهان است . افزايش مصرف آب پرتقال

در جامعه تحقيقات وسيعي را براي يافتن راهي در توليد بهينه و افزايش طول عمر ماندگاري اين محصول پر مصرف

ايجاب مي كند. جمعيت ميكروبي اوليه آب پرتقال، بسته به شرايط توليد و ويژگي هاي آب ميوه از 103 تا 106 كلني در

هر ميلي ليتر متغير است كه عامل مهمي در طول عمر ماندگاري آن به حساب مي آيد. به طوري كه آب پرتقال تازه و طبيعي حتي در شرايط نگهداري در يخچال نيز به دليل رشد سريع جمعيت ميكروبي اوليه طول عمر كوتاهي دارد .

امروزه، درخواست مصرف كنندگان براي مصرف آب پرتقال با كيفيت بالا، طعم طبيعي، بافت مطلوب و داراي حداقل مواد

افزودني وكمترين فرايند حرارتي رو به افزايش است.

اگرچه روش هاي حرارتي معمول ضمن افزايش عمر ماندگاري آب پرتقال، اطمينان مصرف كننده را از سلامت آن

برآورده مي نمايند، اما در عين حال، سبب كاهش   شاخص هاي كيفي و كمي آن نيز خواهند شد.فناوري هاي غير حرارتي جديد نيز با كاهش بار ميكروبي و حفظ ويژگي هاي حسي و تغذيه اي، روشي ايده ال در فرايند

آب پرتقال هستند، كه البته به تجهيزات و دستگاه هاي پيچيده و گران نياز دارد. مصرف زياد انرژي فسيلي و بحران

امروزه انرژي در جهان از محدوديت هاي اين روش هاست .

همواره استفاده از يك روش غير حرارتي ارزان و در دسترس كه بتواند ارزش غذايي آب ميوه ها را حفظ كند، دغدغه

دست اندركاران صنعت آب ميوه است. ظهور فناوري نانو در صنعت بسته بندي مواد غذايي، راه حل هايي كاربردي در

ارتباط با افزايش طول عمر ماندگاري مواد غذايي پيش روي بشر قرار داده است . در حقيقت، آنچه سبب ظهور اين

فناوري شده است، نسبت بالاي سطح به حجم در ذرات با ابعاد نانومتر است . اين نسبت با شعاع نانو ذرات كروي رابطه

مستقيمي دارد . با كاهش ابعاد ذرات در حد نانومتر، قدرت فعاليت سطحي مواد افزايش چشمگيري مي يابد و نسبت

واكنش دادن مواد با محيط اطراف به دليل ازدياد سايت هاي به طور كلي، - فعال سطحي بيشتر مي شود.

بسته بندي هاي فعال ويژگي هاي فراتر از خصوصيات ممانعت كنندگي دارند و با ا فزودن تركيبات و اجزاي سازنده

فعال در سيستم بسته بندي حاصل مي شوند . اين نوع بسته بندي با تغيير خصوصيات بسته نسبت به تغييرات

دروني و بيروني محيط بسته عكس العمل مناسب نشان مي دهد و به اين ترتيب، در حفظ تازگي غذاهاي تازه اهميت

ويژه اي دارد. بسته بندي هاي فعالِ ضد ميكروبِ ساخته شده از نانو كامپوزيت هاي فلزي، نسل جديدي از

بسته بندي ها با ساختار نانو هستند كه از تركيب مستقيم نانو ذرات فلزي با پليمر زمينه توليد مي شوند

خاصيت ضد ميكروبي تركيبات نقره و اكسيد روي از گذشته بسيار دور شناخته شده و كاربرد هاي فر اواني در

ضدعفوني كردن وسايل پزشكي، تصفيه آب و بهبود زخم ها، كرم ها، لوسيون ها و پماد هاي ضدباكتري دارند. مكانيسم

ضد ميكروبي نانوذرات فلزي حاصل از اين فلزات هنوز دقيقاً مشخص نيست . بر اساس مطالعات محققان، اين مكانيسم

ممكن است به صورت القاي تنش اكسيداتيو به غشاي سلول  ميكروبي به دليل آزاد سازي گونه هاي اكسيژن فعال يا آزاد سازي يون از سطح ذره و اتصال به غشاي سلول و انهدام آن باشد. 

  
دوشنبه 6 مرداد 1393
 سید محمد احمدی

ويژگي هاي بسته بندي آب پرتقال

 

عمر ماندگاري آبميوه جات اساساً به وسيله واكنش هاي ميكروبي، شيميايي و آنزيمي محدود مي شود كه بطور نامطلوبي كيفيت تغذيه ايي و رنگ و طعم را تحت تأثير قرار مي دهند. اندازه گيري ويتامين ث در آبميوه جات يك راه به منظور ارزيابي كارايي بسته بندي و پيش بيني عمر ماندگاري محصول است. تخريب ويتامين ث در آب پرتقال مستقيماً وابسته به نفوذ اكسيژن به درون بسته بندي مي باشد. البته 40 تا 50% اتلاف هاي ويتامين ث مربوط به فرايندهاي غير هوازي است. بسته بندي هايPET  ، ترفتالات و پلي اتيلن از ممانعت كنندگي خوبي برخوردارند و ممانعت كنندگي به اكسيژن نسبتاً بالايي ايجاد مي كنند اما به اندازه كافي براي محافظت كيفيت نوشيدني هاي حساس به اكسيژن از نظر حفظ خصوصيات حسي و تغذيه اي در طول انبار داري طولاني مناسب نيستند. بعلاوه تغييرات رنگ بواسطه قهوه اي شدن، در بطري هاي PE   مشهود است.

اخيراً در سراسر جهان اين تمايل وجود داشته تا از فرآوري اسپتيك  در بسته بندي آب پرتقال استفاده شود. دليل آن مربوط به مزاياي مواد بسته بندي انعطاف پذير (مقواي لامينه شده) و قيمت هاي كاهش يافته با بهره گيري از حمل و نقل در دماي محيط مي باشد.  

هدف از روش اسپتيك، حذف فعاليت ميكروبي و آنزيمي ماده غذايي بسته بندي شده مي باشد كه در اينحالت ماندگاري محصول افزايش مي يابد. آب پرتقال توليد شده بوسيله فرايند اسپتيك داراي كيفيت بالاتري در مقايسه با روش  پركردن داغ مي باشد. اگرچه اختلافات كيفي اين دو روش ممكنست در طول نگهداري در دماي محيط ناپديد شود.

مقوايي لامينه شدهaka    و drink box   در حال حاضر متداولترين بسته بندي آب پرتقال است. اغلب آب ميوه جات بسته بندي در مقواي لامينه شده از پايداري خوبي برخوردارند و بطور اسپتيكي در دماي محيط پر مي شوند. بطوريكه محصولات 3 كمپاني تتراپك،SIG و Norwegian Elopra كيفيت بالاتري دارند. بعنوان مثال در سيستم تتراپك، مقوايي لامينه شده اي كه بر روي غلطك قرار مي گيرد در انتهاي پركننده در تماس با هوا نيست و هدسپس با تزريق نيتروژن در محصول قبل از پر كردن ايجاد مي شود. در مواد بسته بندي لامينه يك لايه ممانعت كننده معمولاً فيلم آلومينيوم نازك بكار مي رود كه ممانعت كنندگي به گاز بالا را فراهم مي كند اما اين لايه بسته بندي ممكنست در محل درزبندي داراي منافذي باشد و همچنين در ديواره آن سوراخ هاي ميكروسكوپي وجود داشته باشد كه از آنها اكسيژن نفوذ كند به همين خاطر بايد يك لايه پليمر پلاستيك روي آلومينيوم بكار رود. آلومينيوم همچنين از ممانعت كنندگي موثري در برابر نور و نفوذ آروما برخوردار است. با اين وجود لايه پلي اتيلن داخلي ممكنست آروماي روغن نظير روغن مركبات را از داخل محصول جذب كند. همچنين مهمترين فاكتور در ماندگاري آب پرتقال اسپتيك دماي انبار داري است.

منابع:

Thomas R. Graumlich, Joseph E. Marcy, and J. P. Adams. 1986. Aseptically Packaged Orange Juice and Concentrate: A Review of the Influence of Processing and Packaging Conditions on Quality402 J. Agric. Food Chem., 34, 402-405

 

MSc Ulla Ringblom, 2007. SELECTING THE IDEAL PACKAGING FOR FRUIT BASED BEVERAGES• BEVERAGES • CARTON • FRUIT • GLAS BOTTLES • MARKETS.

  
دوشنبه 6 مرداد 1393
 سيد محمد احمدي-دانشجوي تكنولوژي

ويژگي هاي بسته بندي آب پرتقال

 

عمر ماندگاري آبميوه جات اساساً به وسيله واكنش هاي ميكروبي، شيميايي و آنزيمي محدود مي شود كه بطور نامطلوبي كيفيت تغذيه ايي و رنگ و طعم را تحت تأثير قرار مي دهند. اندازه گيري ويتامين ث در آبميوه جات يك راه به منظور ارزيابي كارايي بسته بندي و پيش بيني عمر ماندگاري محصول است. تخريب ويتامين ث در آب پرتقال مستقيماً وابسته به نفوذ اكسيژن به درون بسته بندي مي باشد. البته 40 تا 50% اتلاف هاي ويتامين ث مربوط به فرايندهاي غير هوازي است. بسته بندي هايPET  ، ترفتالات و پلي اتيلن از ممانعت كنندگي خوبي برخوردارند و ممانعت كنندگي به اكسيژن نسبتاً بالايي ايجاد مي كنند اما به اندازه كافي براي محافظت كيفيت نوشيدني هاي حساس به اكسيژن از نظر حفظ خصوصيات حسي و تغذيه اي در طول انبار داري طولاني مناسب نيستند. بعلاوه تغييرات رنگ بواسطه قهوه اي شدن، در بطري هاي PE مشهود است.

اخيراً در سراسر جهان اين تمايل وجود داشته تا از فرآوري اسپتيك  در بسته بندي آب پرتقال استفاده شود. دليل آن مربوط به مزاياي مواد بسته بندي انعطاف پذير (مقواي لامينه شده) و قيمت هاي كاهش يافته با بهره گيري از حمل و نقل در دماي محيط مي باشد.  

هدف از روش اسپتيك، حذف فعاليت ميكروبي و آنزيمي ماده غذايي بسته بندي شده مي باشد كه در اينحالت ماندگاري محصول افزايش مي يابد. آب پرتقال توليد شده بوسيله فرايند اسپتيك داراي كيفيت بالاتري در مقايسه با روش  پركردن داغ مي باشد. اگرچه اختلافات كيفي اين دو روش ممكنست در طول نگهداري در دماي محيط ناپديد شود.

مقوايي لامينه شدهaka  و drink box در حال حاضر متداولترين بسته بندي آب پرتقال است. اغلب آب ميوه جات بسته بندي در مقواي لامينه شده از پايداري خوبي برخوردارند و بطور اسپتيكي در دماي محيط پر مي شوند. بطوريكه محصولات 3 كمپاني تتراپك،SIG و Norwegian Elopra كيفيت بالاتري دارند. بعنوان مثال در سيستم تتراپك، مقوايي لامينه شده اي كه بر روي غلطك قرار مي گيرد در انتهاي پركننده در تماس با هوا نيست و هدسپس با تزريق نيتروژن در محصول قبل از پر كردن ايجاد مي شود. در مواد بسته بندي لامينه يك لايه ممانعت كننده معمولاً فيلم آلومينيوم نازك بكار مي رود كه ممانعت كنندگي به گاز بالا را فراهم مي كند اما اين لايه بسته بندي ممكنست در محل درزبندي داراي منافذي باشد و همچنين در ديواره آن سوراخ هاي ميكروسكوپي وجود داشته باشد كه از آنها اكسيژن نفوذ كند به همين خاطر بايد يك لايه پليمر پلاستيك روي آلومينيوم بكار رود. آلومينيوم همچنين از ممانعت كنندگي موثري در برابر نور و نفوذ آروما برخوردار است. با اين وجود لايه پلي اتيلن داخلي ممكنست آروماي روغن نظير روغن مركبات را از داخل محصول جذب كند. همچنين مهمترين فاكتور در ماندگاري آب پرتقال اسپتيك دماي انبار داري است.

منابع:

Thomas R. Graumlich, Joseph E. Marcy, and J. P. Adams. 1986. Aseptically Packaged Orange Juice and Concentrate: A Review of the Influence of Processing and Packaging Conditions on Quality402 J. Agric. Food Chem., 34, 402-405

 

MSc Ulla Ringblom, 2007. SELECTING THE IDEAL PACKAGING FOR FRUIT BASED BEVERAGES• BEVERAGES • CARTON • FRUIT • GLAS BOTTLES • MARKETS.

 

  
سه شنبه 17 تیر 1393
 عمادآیدانی

در میان نوشیدنیهای مرکبات آب پرتقال بخاطر طعم خوب و میزان بالای ویتامین ث بشدت مورد مصرف قرار میگیرد. کیفیت و ماندگاری آب پرتقال بر اساس میزان ویتامین در طی نگهداری محصول تعیین میگردد.

در میان فاکتورهایی که برای کاهش ویتامین ث در بسته بندی موثر است میتوان به درجه حرارت و اکسیژن محلول و قابلیت ممانعت کنندگی اکسیژن ظرف اشاره کرد

مهمترین ویژگیهای بسته بندی در زمینه حفظ کیفیت محصول عبارتند از:

مانع عبور گاز باشد

مانع عبور نور باشد

مانع عبور آروما باشد

موارد دیگری هم در اکسیداسیون موثرند

نفوذ اکسیژن از طریق دهانه بطری

میژان اکسیژن در فاصله بالایی سر

میزان عبور اکسیژن از دیواره های بطری

اکسیژن دفع شده از بسته  بندی

اکسیژن محلول در نوشیدنی به هنگام پر کردن

بطریهای شیشه ای ممانعت کنندگی خوبی در برابر گاز  و آروما دارد. عدم سفتی در اطراف در پوش فلزی یک راه نفوذ اکسیژن میباشد. اما با محلول های استری میتوان به حداقل رساند . نور میتواند از طریق شیشه شفاف نفوذ کنند و ممکن است که ترکیبات حساس به نور مانند ویتامین ها را تحت تاثیر قرار دهد.

افزودن جاذب های یو وی به شیشه میتواند محتویات شیشه را در برابر این اشعه حفظ نماید. اکسیژن باید در این بزریها به حداقل برسد و داغ پر شوند تا تا اکسیداسیون کمتر رخ دهد.

کارتن ها

کارتن مقوایی لمینیت شده رایج ترین بسته بندی برای نوشیدنی های میوه ای است.

پایدارترین نوشیدنیهای میوه ای بسته بندی شده در کارتن بصورت اسپتیک در دمای محیط بسته بندی شده اند.

پایدارترین نوشیدنی های میوه ای بسته بندی شده در کارتن بصورت اسپتیک در دمای محیط بسته بندی شده اند. سه کمپانی در تولید این نوع بسته بندی بسیار موفق اند

تتراپک

SIG COMBIBOC

NORWEGIANBSEL

بسته بندی های کارتنی قبل از پرشدن با استفده از آب اکسیژنه داغ استریل میشوند

بسته بندی لامینه دارای یک لایه ممانعت کننده که معمولا فیلم نازک آلومینیوم میباشد و این لایه قابلیت بالای ممانعت کنندگی گاز را دارد.اما اکسیژن ممکن است از طریق  نشتی در سیل ها یا منافذ ریز گه به هنگام تا خوردن ماده ایجاد شده اند نفوذ کند. فیلم آلومینیوم نیز یک ممانعت کننده کارآمد در برابر ورود نور و نفوذ اروما میباشد.

با این حال لایه پلی اتیلنی داخلی ممکن است آروما روغن مانند مانند روغنهای مرکبات از محصول را جذب نماید.

 

PET  ممانعت کننده خوبی در برابر آروما و اکسیژن دارد با این حال برای حفظ کیفیت حساسیت به اکسیژن نوشیدنی ها کافی نیست بویژه در حفظ  ویژگیهای حسی و تغذیه ای در طی نگهداری طولانی مدت بعلاوه تغییرات  ظاهری مانند قهوه ای یا کم رنگ شدن در بطریهای PET به دیواره نازک در مقایسه با بطریهای شیشه ای بارزتر است. مواد ممانعت کننده بصورت مستقیم به مخلوط  PET اضافه میشوند یا بصورت لایه هایی مجزا به PET اضافه میگردد.

  
سه شنبه 22 بهمن 1392
 طناز میرهادی زاده

لطفا مراجعه شود به استاندارد ملی ایران به شماره 507

  
پنج شنبه 12 دی 1392
 حمید خسروی

 

IMPACT OF PACKAGING ON INDICES OF FAILURE

 

MICROBIAL SPOILAGE

The O2 barrier properties of the package will in@ uence the type of microbial growth that can occur

in packaged juice. Most molds and yeasts able to grow in orange juice are aerobic, as are pathogens

such as Salmonella spp. and E. coli O157:H7. The Lactobacillus spp. are mostly microaerophilic

or anaerobic.

 

NONENZYMIC BROWNING

The rate of browning and nutrient degradation in fruit juices is largely a function of storage temperature,

although the rate is in part dependent on the packaging material. For example, Mannheim

et al. (1987) compared the quality of citrus juices aseptically packaged in laminated cartons and

glass containers and found that the extent of browning and loss of ascorbic acid was greater in cartons

than in glass, presumably because of O2 permeation into the carton.

 

CLOUD LOSS

Packaging does not in@ uence cloud loss in orange juice. However, transparent packages such as

those made from glass and plastic provide a visual indication to the consumer as to the stability of

the cloud, in contrast to packages made from metal or paperboard, where the juice is not visible.

 

OXIDATION

The O2 barrier properties of the package will in@ uence the rate of ascorbic acid degradation as well

as the oxidation of oil-based @ avor compounds, as will the initial DO content, which should, wherever

possible, be minimized by deaerating or hot-> lling (Taw> k and Huyghebaert, 1998).

 

SCALPING

In a study (Mannheim et al., 1988) comparing the quality of citrus juices aseptically packaged in

laminated cartons and glass containers, the d-limonene content of the juices in the cartons was

reduced by about 25% within 14 days of storage due to absorption by the polyethylene, and sensory

evaluations showed a signi> cant difference after 10–12 weeks between juices packaged in glass

and cartons stored at ambient temperatures. In contrast, another study (Pieper et al., 1992) reported

that an experienced panel did not distinguish between orange juice stored in glass bottles and juice

stored in laminated aseptic cartons. Absorption of up to 50% limonene and other hydrocarbons,

small quantities of ketones, and aldehydes had no signi> cant in@ uence on the sensory quality of

juice stored at 4°C.

 

 

The presence of juice pulp in orange juice decreased the absorption of volatile compounds into

polymeric packaging materials (Yamada et al., 1992). The authors suggested that pulp particles

hold @ avor compounds such as limonene in equilibrium with the aqueous phase, and this could be

responsible for the decreased absorption of these compounds by the plastics.

Another study (Imai et al., 1990) determined the amount of d-limonene sorbed by three different

> lms as a function of storage time, with the amount sorbed varying with the polymer, as shown in

Figure 10.3. After 3 days, sorption by LDPE and EVOH plateaued and reached equilibrium, but for

Co-PET (a copolyester developmental > lm) a slow increase was observed for 24 days.

As well as loss of aroma, sorption of organic molecules can affect the mechanical properties of

the > lm and increase its O2 permeability (Taw> k et al., 1998). In a study involving the sorption of

d-limonene by LDPE and ionomer > lms, rapid absorption was observed, with saturation (around

44% of the initial concentration) being reached after 12 days. There was a reduction in seal and tensile

strengths and an increase in O2 permeability of 2–4 times (Hirose et al., 1988).

Polyesters such as poly(ethylene terephthalate) (PET), poly(ethylene naphthalate) (PEN), and PC

have a more polar character than the polyole> ns and therefore show less af> nity to the common @ avor

compounds; that is, they absorb fewer @ avor compounds. A recent review (Linssen et al., 2003) concluded

that although packaging and @ avor interactions exist, they do not in@ uence food quality to the

extent that they cause insuperable problems in practical situations. This is evident from the fact that

packaging materials in which polyole> ns are in contact with juices are widely used commercially.

 

SHELF LIFE OF ORANGE JUICE IN DIFFERENT PACKAGES

From a packaging point of view, there are three categories of juices: single-strength juices

(10–13°Brix), concentrated juices (42 or 65°Brix), and nectars (20–35°Brix). Refrigerated FSOJ has

a relatively short shelf life of up to 14 days, on the basis of subjective @ avor evaluation. The absence

of pasteurization and lack of preservatives allow the growth of bacteria and yeasts, which together

FIGURE 10.3 Sorption of d-limonene by LDPE, EVOH, and Co-PET. (Redrawn from Imai T., Harte B.R.,

Giacin J.R. 1990. Partition distribution of aroma volatiles from orange juice into selected polymeric sealant

with enzyme activity cause off-@ avors and oxidation. Staleness can be the primary off-@ avor limiting

shelf life at refrigerated storage temperatures. Frozen storage of FSOJ results in a longer shelf

life than for refrigerated FSOJ. However, once thawed, the orange juice has a refrigerated shelf life

  
دوشنبه 4 آذر 1392
 افسانه سمیعی

فرآيندهاي فساد براي آب پرتقال عمدتاً در حينعملیات پاستوريزاسيون، ذخيره سازي و بسته بندي اتفاق مي افتد. فساد آب پرتقال شامل: كاهش اسيد آسكوربيك، ابري شدن، فساد ميكروبي، طعم نامطلوب و تغييرات در رنگ، بافت و ظاهر می باشد. اگرچه فرآيندهاي دمايي متداول، ايمني و ماندگاري آب پرتقال را تضمين مي كنند اما گاهي اوقات منجر به تغييرات زيان آوري در كيفيت حسي آبميوه مي شوند. كاهش دما به واسطه استفاده از سرما يا بسته بندي آسپتيك نسبت به پر كردن داغ كمترين تغييرات نامطلوب را در آب پرتقال دارد. به طور کلی پوششهای بسته بندی که برای کاهش یا جلوگیری از این تغییرات نامطلوب می شوند شامل:

قوطي هاي فلزي، بطريهاي شيشه اي، كارتن هاي چند لاية پلاستيك/ فويل آلومينيوم/ مقوا، بطري هاي پلاستيكي و .... و بسته هاي انعطاف پذير. که تأثير آنها روي كيفيت و ماندگاري آب پرتقال به شرح زیر می باشد:

یکی ازمراحل كليدي در تهية آب پرتقال هوازدايي است كه عموماً قبل از پاستوريزاسيون براي حذف هوا بكار برده مي شود. هوازدايي از دو جهت حائز اهميت است: براي به حداقل رساندن فرآيند اكسيداسيون در آبميوه (اكسيداسيون اسيد آسكوربيك و تركيبات طعم) و كاهش خوردگي در صورتيكه آبميوه در يك ظرف فلزي بسته بندي شده باشد.

در بسته بندي اسپتیک ممكن است از كارتن هاي چند لاية پلاستيك/ فويل آلومينيوم/ مقوا، ظروف پلاستيكي (بطري هاي تك لايه و چند لاية PET  ، ظروف ترموفورم چند لاية PP/EVOH/PP  ، كيسه هاي انعطاف پذير در سيستم هاي bag-in-box  ) استفاده شود.اين تگنولوژيها يك كيفيت نهايي خوب را در بسته بندي آب پرتقال فراهم مي كنند .

Sajilata et al., 2007   جذب سطحي تركيبات كليدي عطر و طعم به وسيلة بسته بندي پلاستيك در تماس با آبميوه منسوب به scalping   است. بدليل اينكه تركيباتش چربي دوست طبيعي هستند، بخش هاي روغني آب پرتقال به وسيلة تعداد زيادي پليمرهاي غير قطبي بسته بندي جذب مي شوند. اثبات شده است مواد معطر آب پرتقال در اندازه هاي مختلف جذب مي شود. ابتدا تركيبات هيدرو كربن كه بيشترين ميل تركيبي به دانسيتة پائين پلي اتيلن نشان داده اند، سپس كتون ها، استرها، آلدئيدها و نهايتاً الكل ها. تحقيقات گسترده نشان داده كه بيشترين تركيب معطر كه به وسيلة پليمرها جذب مي شود ليمونين است كه يك هيدروكربن غير اشباع مي باشد كه در آب پرتقال وجود دارد، بسيار غيرقطبي است و بيشترين ميل تركيبي را با پليمر مواد بسته بندي دارد.

تاثیر بسته بندي روی نگهداری آب پرتقال

 فساد ميكروبي

ممانعت کنندگی اكسيژن بوسيلة بسته بندي روی نوع رشد میکروارگانیسم هایی  که امکان دارد در آب پرتقال رشد کنند اثر دارد. بيشتر كپك ها و مخمرها قادر به رشد در آب پرتقال هستند، و همچنین میکروارگانیسم هوازي و بيماريزاهايي مثل سالمونلا و اشرشيا كولي و نیزلاكتو باسيلوس كه عمدتاً كم هوازي يا بي هوازي مي باشد.

واكنش هاي قهواه اي شدن غير آنزيمي

سرعت قهواه اي شدن و كاهش مواد مغذي در آبميوه ها بيشتر تابع دماي انبارداري است. اگرچه سرعت تا يك اندازه به جنس مواد بسته بندي وابسته است بعنوان مثال  (1987)   Mannheimكيفيت آب مركبات در كارتن هاي چند لايه كه به صورت آسپتيك بسته بندي شده اند را با ظروف شيشه اي مقايسه کرد و كشف كرد كه نسبت قهواه اي شدن و از دست رفتن اسيد آسكوربيك در كارتن ها نسبت به شيشه بيشتر بود كه احتمالاً بدليل نفوذ اكسیژن به داخل كارتن است.

 ابري شدن

بسته بندي تأثيري بر ابري شدن آّب پرتقال ندارد. اگرچه بسته بندي هاي شفاف مثل آنهايي كه از شيشه و پلاستيك درست شده اند يك نشانة بصري براي مصرف كننده مهيا مي نمايند ، در مقابل بسته بندي هاي ساخته شده از فلز يا مقوا كه قابل مشاهده نيستند.

اكسيداسيون

ممانعت از ورود اكسيژن به وسيلة بسته بندي روی جلوگیری ازكاهش اسيد آسكوربيك اثر دارد.

SCALPING  

در يك تحقيق   Mannheim et al., 1988   كيفيت آب مركيات بسته بندي شده به صورت آسپتيك در كارتن هاي چند لايه و ظروف شيشه اي را مقايسه كردند. محتواي D  - ليمونين آبميوه هاي موجود در كارتن ها در حدود 25% طي مدت 14 روز نگهداري به دليل جذب به وسيلة پلي اتيلن ها كاهش پيدا كرده بود و ارزيابي حسي تفاوت قابل توجهي را بعد از مدت 12-10 روز بين آبميوه هاي بسته بندي شده در شيشه و آبميوة نگهداري شده در كارتن ها نشان داد. در مقابل در بررسي ديگر   Pieper et al., 1992   گزارش داده شد که پنلیست ها بين آبمیوة نگهداري شده در شيشه و آبميوة نگهداري شده در كارتن هاي آسپتيك چند لايه تفاوتی نيست. جذب بالاي 50% ليمونين و ساير هيدروكربن ها و مقدار كمي كتون ها و آلدئيدها تأثير قابل توجهي روي كيفيت حسي آبميوة نگهداري شده در 4 درجه ندارد.

وجود پالپ آبميوه در آب پرتقال جذب تركيبات فرار در مواد بسته بندي پليمري را كاهش مي دهد. محققان Yamada et al., 1992   عقيده داشتند كه ذرات پالپ تركيبات طعم را مثل ليمونين در تعادل با فاز محلول نگه مي دارد و اين مي تواند مسئول كاهش جذب اين تركيبات به وسيلة پلاستيك ها باشد.

در تحقيق ديگر مقدار D  -ليمونين جذب شده به وسيلة 3 پلیمرمختلف تابع مدت زمان انبار داري است. بعد از سه روز جذب در LDPE   و EVOH   یکسان است اما براي CO-PET   بعد از 24 روز مشاهده مي شود.

Tawfik et al., 1998   كاهش مواد معطر، توسط جذب سطحي مولكول مي تواند خواص مكانيكي غشاء را تغيير دهد و نفوذ اكسيژن را افزايش دهد. در يك تحقيق جذب سطحي D - ليمونين به وسيلة LDPE مشاهده شد و بعد از 12 روز يك كاهش در درزبندي و مقاومت كششي و يك افزايش در نفوذ اكسيژن وجود داشت.

ماندگاري آب پرتقال در بسته بندي هاي متفاوت

از ديدگاه  بسته بندي 3 نوع آبميوه وجود دارد. آبميوه هاي تك فاز (بريكس 13-10)، آبميوه هاي تغليظ شده (بريكس 65-42) و نكتارها (بريكس 35-20).

قوطيهاي فلزي

روش سنتي براي آبميوه هاي تك فاز شامل گرم كردن آبميوة هوازدايي شده تا حدود 95-90 درجه در مبدل هاي حرارتي لوله اي يا صفحه اي. آبميوه داغ مستقيماً داخل قوطيهاي استيل قلع اندود(بدون لعاب يا بدون لاك) ، دربندی مي شود و قوطي ها واژگون مي گردند. براي 20-10 دقيقه نگه داشته مي شوند و سپس خنك مي شوند. اين فرآيند پر كردن داغ/ نگه داشتن/ خنك كردن تضمين ميكند كه آبميوه به صورت صنعتي استريل شده است مشروط براينكه كيفيت خوبی داشته باشد و خيلي خوب هوازدايي شده بود. و ماندگاري حداقل 2-1 سال بدست مي آید.

بطريهاي شيشه اي

استفاده از بطريهاي شيشه اي براي بسته بندي آبميوه ها در همه جا متداول است، اگرچه مراحل پر كردن داغ/ نگه داشتن/ خنك كردن با مراقبت از جلوگيري كردن از شكستن شيشه بكار برده مي شود، شيشه هنوز بعنوان يك بسته بندي مناسب براي آبميوه ها استفاده می شود.

كارتن هاي سه گوش

كارتن هاي سه گوش شامل پوشش مقوا در هردوطرف پلي الفين و بعضي اوقات فويل آلومينيوم يا EVOH ممكن است داخل ساختمان جا داده شود تا نفوذ ناپذیری بالایی نسبت به اكسيژن پیداکند، اما متداول نيست. كارتن هاي پيش ساخته و آماده تحويل مثل يك ورق سفيد براي بسته بندي آسان برای فرایند شکل دادن ،پر کردن و دربندی استفاده مي شوند. اگر كارتن ها تحت شرايط غير استريل باشند ، آلودگي مي گيرند. دماي پر كردن آبميوه معمولاً 5-4 درجه سانتیگراد است،اما حباب هاي ريز در این دما مشکل ایجاد می کنند. قوطی ها تحت شرايط كنترل شدة پرشده و فضاي خالي توسط يك گاز خنثي مثل نيتروژن مي تواند بلافاصله قبل از دوخت تزريق گردد تا جايگزين اكسيژن در فضاي خالي شود.

كارتن هاي چند لايه كه بصورت آسپتيك پر شده اند

بطور كلي كارتن هاي چند لايه لمینه شده پلاستيك/ فويل آلومينيوم/ مقوا استفاده می شود. در كارتن هاي چند لايه فويل آلومينيوم به وسيلة پوشش پلي الفين پوشيده شده است. هدف از استفادة فويل بكار بردن سدي در برابر نور، اكسیژن و بوها و مواد معطر است. اين محصولات سپس در دماي اتاق نگه داشته  مي شوند و ماندگاري و تركيبات مغذي تحت تأثير اثر متقابل آبميوه با كارتن بواسطة دماي انبارداري هستند. در پايان زمان ماندگاري كه معمولاً 6-4 ماه است که  به علت قهوه اي شدن غير آنزيمي و جذب سطحي تركيبات كليدي عطر و طعم به وسيلة پلاستيك در تماس با آبميوه مربوط است. به طور کلی مهم ترين فاكتور در مشخص نمودن زمان ماندگاري آب پرتقال اسپتيك و كنسانتره دماي انبار كردن است.

پلاستيك ها:

استفاده از موادي مثل پلاستيك براي بسته بندي در دهه هاي گذشته به واسطة خواص مطلوبشان رشد پيدا كرده است، كه شامل شفافیت بالا، خواص مكانيكي خوب، خواص ممانعت کنندگی در برابر گاز، وزن كم و سهولت بازيافت است.

پلاستيك هاي انعطاف پذير:

بسته بندي هاي پلاستيكي انعطاف پذير براي آبميوه ها استفاده مي شود و در دو شكل متداول هستند. كه ناميده مي شوند دوی پك که یک كيسة ايستاده است كه از داخل به خارج LDPE/ALUFOIL/PET همراه با يك ني نوشيدني كه به منطقة روي آن چسبيده مي شود. نوع دیگر آن از داخل به خارج LDPE/PET/ALUFOIL/PET مي باشد. بري استعمال خاص،EVOH،OPA يا PP مي تواند در ساختمان قرار داده شود. از پلي اتيلن با دانسيتة بالا می توان استفاده نمود. كه از طريق گردن پر ميشود و سپس توسط يك دريچة مشخص بسته مي شود. بسته مي تواند سرد  يا داغ پر شود ( بالاي 95 درجه) و اگر لازم باشد بعد از پر شدن پاستوريزه مي شود.

پلاستيك هاي سخت:

پلي اتيلن با دانسيتة بالا

بطري هاي HDPE كه با دميدن شكل برآمده بخود مي گيرند براي سال هاي زيادي است در بسته بندي آب پرتقال استفاده مي شوند. نظر به اينكه HDPE يك مانع ضعيف براي اكسیژن است، اين قبيل بطري ها مي توانند براي آبميوه خنک با ماندگاري به اندازة 3 هفته استفاده شوند. خواص حفاظتي مي تواند به وسيلة يك لاية كوپليمر EVOHيا پلي آميد بهبود پيدا كند و اجازه مي دهد ماندگاري در دماي محيط به حدود 6 ماه برسد كه به انتخاب و ضخامت لاية حفاظتي بستگي دارد.

تا نزديك به قرن اخير، آب پرتقال در بسته بندي bag-in-box بصورت موفق در كيسه هاي انعطاف پذير با تركيبات مختلف استفاده مي شده است. اين نوع سيستم بسته بندی براي صرفه جويي در هزينه، سازگاري با محيط زيست، بسته بنديهاي گوناگون بهتر شدن نوع شناسايي، رضايت نهايي مصرف بوده. كيسه سه تا پنج لايه بوسيلة راسكول براي بسته بندي آب پرتقال پيشنهاد داده شده بود.كه يك تركيب چند لايه از LDPE/EVOH/LDPE يا LDPE/MET PET/HDPE دارد.

پلي(اتيلن ترفيتاليت)

از سال1970 ، PET  بعنوان جايگزيني شيشه است. هرچند خواص حفاظتي اكسيژن PET براي ماندگاري رضايتبخش كافي نيستند مگر اينكه محصول در دماي خنكي نگه داشته شود. پيشرفت هاي اخير در پوشش حفاظتي براي PET منجر به افزايش استفادة ازبطري هاي PET براي آبميوه ها شده است.

آب پرتقال پر شده بصورت آسپتيك در بطريهاي چند لاية PET يك ماندگاري را در 23 درجه براي 12-6 ماه دارند.درحاليكه آب پرتقال هاي پر شده به صورت فوق نيز در بطريهاي یک لاية PET و ظروف ترموفرم شده چند لاية PP/EVOH/PP يك ماندگاري 45-30 روزه در دماي 4 درجه دارد.

بعقيدة Ros-Chumillas et al. (2007) آب پرتقال هاي بسته بندي شدة آسپتيك در بطري هاي PET تك لايه يك قدرت كمي در حفظ اسيد آسكوربيك دارند و ماندگاري اش نسبت به بطري آبميوه در شيشه يا يك PET چند لايه کمتر است. هرچند مشخصات بطري PET مطرح شده در تحقيق يك اثر افزاينده روي حفظ اسيد آسكوربيك دارند مثل اينكه مي تواند مانگاري محصول را زياد كند كه بوسيلة شيشه و يك PET چند لايه فراهم  مي شود. نتايجي كه Berlinet et al. (2008) بدست آورد كسي كه آبميوة بسته بندي شده در يك PET تك لايه را با آبميوة بسته بندي شده در يك PET چند لايه مقايسه كرد. يك PET چند لايه كه خواص ممانعتي اكسیژن را بهبود مي بخشد محتواي اسید آسكوربيك و رنگ بهتري را طي مدت 9 ماه ذخيره سازي نشان مي دهد.

REFERENCES

Gordon L. Robertson, 2010,Food Packaging and Shelf Life(Book), CRC Press Taylor & Francis Group, Printed in the United States of America,chapter10,Page179 - 199

  
جمعه 17 آبان 1392
 مریم محمدخانی

نکتار پرتقال باید در ظروف سالم ،نو،تمیز و نفوذ ناپذیر بسته بتدی شوند از جمله : ظروف شیشه ای ،قوطی فلزی ، لفاف الومینیومی، کیسه الومینیومی، ظروف پلی اتیلن ترفتالات، کیسه پلاستیک با لایه الومینیوم ،ظروف پلی پروپیلن، پلی استایرن، و بسته بندی چند لایه مقوایی.

بدلیل کاربرد بیشتر کیسه های پلاستیکی با لایه الومینیوم این نوع بسته بندی باید دارای ویژگی های زیر باشد.

مواد مصرفی در ساخت این کیسه باید از نوع مناسب و مجاز با کیفیت بالا باشد.ضمنا هیچگونه تاثیری از نظر طعم، بو، رنگ و لکه بر روی محتوی نداشته باشد و باعث فساد محصول پیش از زمان تعیین شده نگردد.درزبندی کیسه ها در شرایط جابجایی کاملا مقاوم باشد . کیسه کاملا یکنواخت ، صاف و فاقد چین خوردگی و لبه های اضافی باشند. روش درزبندی حرارتی و حداقل پهنای دوخت باید 5 میلی متر باشد خط دوخت در تمام طول باید غیر قابل گسسته و کاملا یکنواخت باشد.( سایر ویژگی ها طبق استاندارد3191)

دو نمونه از کیسه ها به ترتیب جنس و ضخامت لایه های مورد استفاده :

  • پلی استر با حداقل ضخامت 82میکرون ، الومینیوم با ضخامت 9 میکرون ، پلی اتیلن با ضخامت 100 میکرون
  • کیسه اماده شده برای انواع ابمیوه با اسیدیته بالا با حداکثر  کمتر از 3.8 که در دمای 90 درجه پرشده باشد.ph     

پلی استر با ضخامت 12 میکرون ، چاپ یا بدون چاپ ، لایه چسباننده 3 تا 4 گرم بر متر مربع ، الومینیوم 12 میکرون ، لایه چسباننده 3 تا 4 گرم بر متر مربع ، پلی اتیلن با دانسیته پایین 100 میکرون

  
دوشنبه 10 تیر 1392
 محمد امین میری

انتخاب بسته بندی ایده آل برای نوشیدنی های بر پایه میوه:

بسته بندی ایده آل برای نوشیدنی های بر پایه میوه چیست؟

این سوال یک جواب خاص ندارد چون به فاکتور های مختلف بستگی دارد مانند :

o    چه کسی مصرف کننده هست و کجا مصرف میکند

o        سیستم توزیع

o        حساسیت محصول

در میان نوشیدنی های مرکبات، آب پرتقال بخاطرطعم خوب و میزان بالای ویتامینCبشدت مورد مصرف مردم قرار گرفته است.کیفیت وماندگاری آب پرتقال بر اساس میزان ویتامین در طی نگهداری محصول تعیین میگردد هر چند که فاکتور های دیگریمانند رنگ وطعم نیز حائز اهمیت است.

ویتامین Cیک ماده مغذی ضروری برای انسانها میباشد بطوریکه خاصیت آنتی اکسیدانیاش و محافظت در برابر حضور رادیکال های آزاد ازبروز خیلی از بیماری ها جلوگیری میکند.

شدت کاهش میزان ویتامین Cبسیار وابسته به شرایط نگهداری است.در میان فاکتور هایی که برای کاهش ویتامین Cدر بسته بندی موثر است می‎توان به درجه حرارت، اکسیژن محلول و قابلیت ممانعت کنندگی اکسیژن ظرف اشاره کرد.

مهم ترین ویژگیهای بسته بندی در زمینه حفظ کیفیت محصول عبارت اند از:

.مانع عبور گاز باشد(ممانعت کننده گاز)

.مانع عبور نور باشد(ممانعت کننده نور)

.مانع عبور آروما(ممانعت کننده ی آروما)

اکثر نوشیدنیهای بر پایه میوه به اکسیداسیون که منجر به اتلاف ویتامین هاو تغییرات نا مطلوب در طعم ورنگ میشود،حساس هستند.شدت اکسیداسیوننه تنها به ویژگیهای ممانعتکنندگی گاز بستگی دارد بلکه در معرض قرار گرفتن اکسیژن هم موثر است.به عبارتی:

.نفوذ اکسیژن ازطریقدهانه بطری

.میزان اکسیژن در فاصله بالایی سر

.میزان عبور اکسیژن از دیواره های بطری

.اکسیژن دفع شده از بسته بندی

.اکسیژن محلول در نوشیدنی به هنگام پر کردن

ارزیابی بسته بندی باید در شرایط واقعی انجام گیرد.نمونه هایی که در شرایط کنترل شدهآزمایشگاهی نگهداری میشوند لزوما منجر به نتایج قابل مقایسه با شرایط واقعی نمیگردد.

به طور مثال :رطوبت بالا اثرمنفی بر ویژگی های ممانعت کنندگی دارد و حمل ونقل میتواند منجر به ایجاد شکاف یا منافذ بسیار ریز در بسته بندی گردد.

بطری های شیشه ای:

بطری های شیشه ای ممانعت کنندگی خوبی در برابر گاز و آروما دارد.عدم سفتی در اطراف در پوش فلزییک راه نفوذ اکسیژن میباشد،اما با محلول های استری (Liner Solutions) میتوان به حداقل رساند.نور قابل رویت و بخشی از نور های UV  میتوانند از طریق  شیشه‎های شفافنفوذ کنند و ممکن است که  ترکیبات  حساس به نورمانند ویتامین هارا تحت تاثیر قرار دهد.افزودن جاذبههایUVبه شیشه میتواند محتویات بطری را در برابر اشعه UVمحافظت کند.معمولا ماندگاری نوشیدنیهای میوهای در شیشه 12ماه یا بیشتر است و معمولا به صورت داغ پر میشوند.اکسیژن باید به حداقل برسد تا اکسیداسیون در درجه حرارت های بالا پر کردن محدود شود.

کارتن ها:

کارتن مقوایی لمینیت شده  رایج ترین بسته بندی برای نوشیدنی های میوهای میباشند.اگر چه ویژگیهایی مانند دهانه و شکل بسته بندی برای مشتری حائز اهمیت است،اما تفاوت در سیستم پرکردن ومواد اولیه بستهبندی اثرات زیادی بر بسته بندی محصول دارد.

پایدارترین نوشیدنیهای میوهای بسته بندی شده در کارتن، به صورت اسپتیک در دمای محیط بسته بندی شدهاند.سه کمپانی در تولید این نوع بسته‎بندی بسیار موفقاند.تتراپک،SIG COMBIBOCوNORWEGIANBSEL. بسته بندی های کارتنی قبل از پر شدن با استفاده از آب اکسیژنه  داغ استریل میشوند.

بستهبندی لامینه دارای یک لایه ممانعت کننده که معمولا  فیلم نازک آلومیونیم می‎باشد.این لایه قابلیت بالای ممانعت کنندگی گاز را دارد.اما اکسیژن ممکن است از طریق نشتی در سیل‎ها  یا منافذ ریزکه به هنگام تا خوردن ماده ایجاد شده اند،نفوذ کند.فیلم آلومینیم نیز یک ممانعت کننده کارآمد در برابر ورود نورو نفوذ آروما می باشد. بااین حال، لایه پلی اتلین داخلی ممکن است آروما روغن مانندروغن های مرکبات،از محصول را جذب نماید.

تغییر میزان ویتامین Cدر آب پرتقال یک روش رایج جهت ارزیابی کارآیی بستهبندی و پیشبینی ماندگاری محصول کاهش ویتامین Cمستقیما مربوط به مربوط ورود اکسیژن هست.

در تصویر مقابل میزان ویتامین Cدر طی یک سال اندازه گیری شده است .باید توجه شود که 40-50درصد از اتلاف ویتامین Cمربوط به شرایط بیهوازی بستهبندی است.نتایج آزمون تاکیدی بر قابلیت بالای ممانعتکنندگی اکسیژن دارد.

نوشیدنیهای میوهای در فرمت یک لیتری دارای ماندگاری 12ماههستند. در حالی که ماندگاری در بستهبندیهای تکنفره (Single Serve Packages)کمتر است.بازیابی کارتن ها در بین کشور ها متفاوت است از10تا90درصد تغییر میکند.

بطری های PET

بطری هایPETدارای مزایایی نسبت به شیشه هستند آنها سبک،غیر قابل شکستن ودارای جذابیت وظاهری شفاف هستند.

PET(پلی اتلین ترفتالات) ممانعت کنندگی خوبی در برابر آروما و ممانعت کنندگی نسبتا بالایی در برابر اکسیژن دارند.با اینحال برای حفظ کیفیت حساسیت به اکسیژن نوشیدنیها کافی نیست بویژه در حفظ ویژگیهایحسی و تغذیهای در طی نگهداری طولانی مدت،  بعلاوه تغییرات ظاهری مانند قهوه ای یا کم رنگ شدن در بطری هایPETبا دیوارهنازک در مقایسه با بطری های شیشه ای بارزتر است.

مواد ممانعت کننده به صورت مستقیم به مخلوطPETاضافه میشوند(تک لایه)یا به صورت لایههایی مجزا (چمد لایه) به PET اضافه می‎گردد. حالت تک لایه این مزیت رادارد که با تجهیزات استاندارد ساخته شود در حالیکه محلول های چند لایه سیستم های قالب زن پیچیده تری نیاز دارد.

  
شنبه 21 اردیبهشت 1392
 فاطمه پورحاجی

 

و همکاران به بررسی سه نوع بسته بندی 1-شیشه ای 2- مولتی لایر پت 3- مونولایر پت استفاده گردید Mara 

بررسی نشان داد بسته بندی مونولایر پت دارای کمترین از دست رفتگی اسید آسکوربیک در طی مدت نگهداری در مقایسه با بسته بندی مولتی لایر و شیشه داشته است.اما دیگر فاکتورها مانند پیوند های اکسیژنی و مهاجرت نیتروژن به سطح در هنگام بسته بندی در مدت نگهداری مونولایر همانند بسته بندی مولتی لایر و بسته بندی شیشه بوده است.

)Marı´a Ros-Chumillas)

 

  
پنج شنبه 19 اردیبهشت 1392
 سید معین نظری

آب پرتقال دارای انواع ویتامین‌ها مانند  ویتامین C ، انواع ویتامین‌های B، E، A و همچنین سرشار از بتاکاروتن است؛ در ضمن در این آبمیوه املاح معدنی بسیاری از جمله کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی مس، آهن، منگنز و روی نیز وجود دارد. لذا به جهت دارا بودن این مواد مغذی باید در ظروف مخصوصی بسته بندی شود تا کیفیت محصول حفظ شود. یکی از ظروف مناسب جهت بسته بندیآب مرکبات بویژه آب پرتقال PET(پلی اتیلن ترفتالات) می باشد، که به دلیل دارا بودن ویژگیهای مکانیکی بی نظیر، شفافیت، ممانعت در برابر اشعه UV و نیز ممانعت خوب در برابر اکسیژن باعث حفظ ترکیبات آب پرتقال می شود(Chumillas  و همکاران، 2007).  

  

جستجوی پیشرفته

کتب و مقالات علمی
صنایع بسته بندی و غذایی

خبرنامه: ثبت ایمیل

فرش پلاس( بسته بندی میوه و سبزی)